21 Haziran, 2007

Şehvar'ın 17. sayısı

Bismillahirrahmanirrahim
Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a, Selam, son peygamber’e ve O’nun sevdikleri üzerine olsun



Çocuğumuz nerede okursa okusun, şu bilgileri yavrularımıza ezberletelim, ezberleyelim:

Rabbimiz, Allah
Dinimiz, İslam
Kitabımız, Kur’an-ı Kerim
Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve selem
Kıblemiz, Kabe
Adem (as.)in neslindeniz
İbrahim(as.)ın milletindeniz
Bütün insanlarla kardeşiz
Kalu bela’dan beri müslümanız. (‘kalu bela’ şuna derler ki, Allah bütün ruhları yarattı. Ve “ Ben sizin rabbiniz değil miyim?” diye sordu. İman eden ruhlarda “kalu bela: dedi ki evet, (sen bizim Rabbimizsin)” dediler. İşte o günden beri Müslümanız.
Sözlerin en güzeline uyanlardanız.
İçini Hak için, dışını halk için süsleyenlerdeniz.
İtikatta, Ehlisünnet ve’l-cemaat meshebindeniz.
Kitabimiz, sözlerin en güzeli, kalbimizin kandili, aklımızın delili, gönlümüzün baharı, gözümüzün nuru, kulağımızın nağmesi, dilimizin zikri olan Kur’an-ı Kerimdir.
Bize öğütler veren, öğüdünü tutanların şanını yücelten, arkadan gelenlere doğru bir ün bırakan, dilimizin zikri Kur’an-ı Kerim.
Ana sütü gibi, okuyanın yaşına, kültürüne, anlayışına uygun gıdalar veren, her türlü derdine dermen olan Kur’an-ı Kerim.
Ve her çağın kitabı olan Kur’an-ı Kerim, bizim kitabımız, sizin kitabınız ve bütün insanlığın kitabıdır. Özetle: Hak’kın halka hitabı olan Kur’an-ı Kerim.

İslam beş şey üzerine kuruludur

1-Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak, Hz. Mumahmed(s.a.v.) Efendimizin O’nun Peygaberi olduğuna şehadet etmek.
2-Namazı dosdoğru kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek.

İmanın şartı altıdır:

1-Allah’a iman
Allah vardır, birdir, eşi ve benzeri yoktur.
2-Meleklere iman
Melekler; yemeyen, içmeyen, erkek ve dişi olmayan, Allah’ın emrettiğini yerine getiren, nurdan yaratılmış varlıklardır. Cebrail, Mikail, İsrafil, ve Azrail (a.s) büyük meleklerdir.
3-Kitaplara iman
Allah’ın, peygamberlerine indirdiği yüz dört kitap vardır. Dördü büyük kitap, yüzü sahifedir. Dört büyük kitaptan Tevrat Hz. Musa (a.s)a, Zebur Hz. Davud (a.s)a, İncil Hz. İsa (a.s)a, Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)Efendimize indirildi. Yüz sahifenin on sahifesi Hz. Adem (a.s)a, elli sahife Hz. Şit (a.s)a, otuzu Hz. İdris (a.s)a, on sahife de Hz. İbrahim (a.s)a indirildi.
4-Peygamberlere iman
Allah Teala’nın, dinini kullarına bildirmek için görevlendirdiği insanlara peygamber denir. Peygamberlerin:
a-Sıdk: doğruluk
b-Emanet: güvenilirlik
c-Fetanet: kuvvetli bir akıl
d-İsmet: günahlardan korunmak.
e-Tebliğ: kendine gelen dini olduğu gibi tebliğ etme, sıtafları vardır.
5-Ahirete iman.
6-Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna iman. Mehmet Talü Hoca ile dini meselelerimiz bülteni


Dergimizin 17. sayısını Allah’ın izni ile hazırladım. Büyükler ve küçükler için, bilinmesi ve unutulmaması gereken faydalı konular seçmeye çalıştım. Rabbim hepimize öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin inşallah.
Dergimiz hakkında önerilerinizi her zaman iletebilirsiniz. Halamın oğlu Nuri ağabeymin dergi hakkında benden iki isteği vardı. Biri dergide bana ait olan bir yazı, ikincisi görsellik. Görsellik için bir adım attık. İnşallah diğer isteğini de yerine getirebilirim, hayırlısı ile.
Bu arada dergimizin internet sayfası olmasına vesile olan ve siteyi hazırlayan kardeşim Cüneyt’e de, biraz geç kalmış olan teşekkürü bir borç bilirim. Şu anda asker ocağında olan kardeşime, Allah kolaylık versin, hayırlısı ile dönmeyi ona ve bütün kardeşlerime nasip etsin…. Allah’a emanet olun. Baki Selam
Not: Beşinci sayfadaki yazı biraz uzundu, hepsinin sığması için yazı karakterini küçültmek zorunda kaldım.

şehvar 1

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selamünaleyküm öncelikle verdiğin bilgiler için allah razı olsun.Her ne kadar bunları bilsete tekrar tekra duymaya ve okumaya çok ihtiyacımız var.Allah hepimizi doğru yolda ilerleyen hakiki müminlerden etsin inşaallah.Blog yapımcısı kardeşim ve dayımın oğlu cüneytte allah hayırlı teskereler versin dualarımız onunla Tüm askerlerimiz allaha emanet olsun.

Adsız dedi ki...

Her müslümanın bilmesi gereken blgileri nede güzel yazmışsın.İlk bölümü çok beğendim.Bu yazdığım ikinci yorum ilki kayboldu sanırım DİLEK

Adsız dedi ki...

sizlerden gelen istekler üzerine, inşallah dergimiz daha güzel olacaktır. kişiye göre değişir ama ben de eleştiri(özellikle de destekleyici olanı) daha fazla gayrete vesile olur. dergimiz de güzel şeyler görmek isteyenlere salık verilir.