06 Ocak, 2009

KIRKAMBAR

Starbucks’ın Değerli Müslüman Müşterileri (!)

Dünya çapında 90.000’in üzerinde çalışanı, 9.700 tane mağaza ve haftalık 33 milyon müşteri hacmiyle Starbucks firmasına yıllık 6.4 milyar dolar kar ettirdiğiniz için ne kadar sevinseniz azdır. İçtiğiniz her bir fincan (latte ve macchiato) ABD ve İsrail arasındaki bozulmaz dostluğa ve yakın ittifakına katkıda bulunmaktadır. Bu dostluğun bir nişanesi olarak firma yetkilisine verilen, “50 yıllık İsrail Siyonist Dostu Ödülü” bu yönden siz Müslümanlar için çok derin manalar ifade etmelidir. Bu ödül, İsrail’in uzun yıllar, halkla ilişkiler ve ticari firmalarla olan bağlarını güçlendirmek ve onları teşvik etmek için kullandığı bir ödüldür.

Orta Doğuda devam eden çatışmanın arkasındaki esas sebep olan anti semitizmin (yahudi düşmanlığı), küresel yükselişine karşı, sizin starbucksa verdiğiniz desteğinizle; savaşın İsrail tarafını haklı çıkartmak için yalan ve yanlı haberlerin üretimini üstlenen "honestreporting.com" websitesinin sponsoru olan Aish HaTorah’a yardımları kesintisiz devam etmektedir.
Starbucks’ın değerli Müslüman müşterileri, sayenizde Müslümanların güya terörist saldırılarına karşı, israil halkını korumaya yardım etmek için heryıl gerekli olan yüzlerce milyon doları temin etmeye muktedir olabiliyorlar. ABD devletinin her yıl verdiği 5 milyar dolar, Anti semitist Müslüman terörizmi(!)’ne karşı masum israil halkını korumak için gerekli silah, bulldozer ve güvenlik duvarları örmek için yeterli olmadığından, sizler, tamamlayamadıkları ihtiyaçları Starbucks içerek sağlıyorsunuz.

Daha geniş perspektiften bakmak gerekirse, Starbucks teröre karşı açılan savaşta (war on terror) Amerikan hükümetine destek olmak için, bir tane mağazasını tamamiyle bağışlamıştır. Bu savaş, Starbucks’a göre yahudi eyaleti olarak anılan İsrail’in idame ettirilmesinde hayati önem taşımaktadır.

Starbucks’ın değerli Müslüman müşterileri, Starbucks Coffee, Amerika'da her yıl 27 Haziran'da düzenlenen homoseksüeller festivalini (Gay Pride Parade) destekleyenlerin de başında geliyor. Starbucks Coffee'nin Washington Müdürü Heywood McGuffy, şirketin bu tavrını savunarak "Biz, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi ilgilendiren her şeyi desteklemekle yükümlüyüz" dedi. Son festivalde, Starbucks Coffee çalışanlarından 75 homoseksüel, üzerlerinde homoseksüelliği ifade eden gökkuşağı renkleri ve Starbucks Coffee arması bulunan t-shirtlerle festivale katılanlara bedava kahve dağıttılar. www.gıdaraporu.com

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, 1999 yılından bu yana Orta Doğu’da da faaliyet gösteren Starbucks Coffee olarak, son günlerde Orta Doğu’da yaşanan olayları büyük üzüntü ile karşıladığımızı belirtmek isteriz.

Starbucks Coffee, birçok ülkede kahve severleri dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden oluşan içeceklerle buluşturmayı, kendi kahve tutkusunu paylaşmayı misyon edinmiş bir kuruluştur. Bulunduğu ülkelerde din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin, toplum refahının yükselmesine ilişkin tek başına ya da başka kuruluşlarla birlikte birçok proje gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. En önemli amacı, misafirlerine kusursuz Starbucks Deneyimi sunabilmek olan Starbucks Coffee’nin, herhangi bir politik görüş taşıması veya savunması söz konusu değildir.

Starbucks Coffee’nin politik görüş ve faaliyetleri desteklediği yönünde belirtilen ve hiçbir gerçeğe dayanmayan iddialar konusunda, bu iddiaların dikkate alınmaması gerekliliğini tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla,
Starbucks Coffee Türkiye

Adsız dedi ki...

Maşallah iyi çalışıyorsunuz. En ufak detayı bile gözardı etmiyorsunuz. Ben de öyle.

Zehra Fındıklı dedi ki...

(Önce reklamınız).. Dünya çapında 90.000’in üzerinde çalışanı, 9.700 tane mağazası ve haftalık 33 milyon müşteri hacmiyle Starbucks firması yıllık 6.4 milyar dolar kar ediyormuş. İStanbul'da sayamayacağım kadar çok şubesi var. Türkiye onlar için kazançlı bir pazar alanı.Ve en önemlisi: “50 yıllık İsrail Siyonist Dostu Ödülü” sahibi de yine Starbucks.
Alınan her kahve birilerinin ekmeğine yağ sürüyor ama sonuç; katliam oluyor, soykırım oluyor.. İnsanların bilinçlenmesi ve özentilikten vazgeçmesi lazım..
Tabiki din, dil ,ırk ayrımı gözetmezsiniz! çünkü ne kadar insan o kadar coffee ne kadar coffe o kadar... ... ... Gersini sizler tamamlayın artık..