03 Aralık, 2006

Sağlıklı Hayat Önerileri\2

11- Üçüncü perdeyi bekle
Sabır, sabır, sabır…hayat üç perdeden oluşur. Ruhlarımızın yaratılışı birinci perde, dünya hayatımız ikinci perde ve kıyamet-ahiret üçüncü perdedir. Bu dünyada zahiren “adaletsizlikmiş” gibi görünen haller, zenginlik/fakirlik, hastalık/ sağlık, güçlülük/zayıflık
gibi ölçülerin birer imtahan vesilesi olduğunu unutmayıp ona göre adımlarını atanlar kazançlı çıkacak olanlardır sakın unutma. Dolayısıyla içinde bulunduğun ortamdan dolayı üzülmeyi bir kenara bırakda imtahanı kazanmaya bak. "İnkâr edenler, kat’iyyen diril
tilmeyeceklerini sandılar. De ki: "Hayır, Rabbim hakkı için mutlaka diriltileceksiniz, sonra yaptıklarınız size haber verilecektir. Bu, Allah’a göre kolaydır." (Teğabun, 64/7, Nahl, 16/30-40).

12- Bir bardak su
İçecek bir bardak suyunuz ve bir lokma ekmeğiniz var ise yiyecek. Siz çok şanslısınız. Uzunca bir müddet ıssız bir adada mahzur kalan bir denizciye yaşamış olduğu bu tecrübeden çıkardığı en önemli dersin ne olduğunu sormuşlar. O da şunları söylemiş; “İçebilecek temiz bir su, yetecek kadar aş olduğu sürece asla şikayetçi olunulmayacağını” öğrendim.

13- Kalbinizle dost olun
İstatistiklere göre Çinlilerde strese bağlı kalp rahatsızları oranı oldukça düşükmüş. Bunun en önemli nedenleri arasında Çinlilerin sakın yapılı olmaları gösterilmiştir. Dolayısıyla sende mutlu ve huzurlu bir hayat için olaylara sükunetle yaklaş, her türlü kaygıyı, öfkeyi, şiddeti bir kenara bırakıp affedici ol. Tıpkı Kur'an-ı Kerim'deki mümin tasvirinde olduğu gibi;"Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlardan bağışlama ile geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever" buyurur. (Al-i İmran Suresi, 134)

Hiç yorum yok: