14 Aralık, 2006

Hayatımızda Ne Çok Tanrı Var

Çok bilinmiş olanların dışında, bulmacalarda çıkan güneş tanrısı ra, elindeki okuyla insanlara çöp çatanlık yapan eros.. gündelik hayatımızda farkında olmadığımız, Yunan mitolojisine ait ne çok tanrı var. Giydiyimiz ayakkabının markası, bindiğimiz uçağın adı, yıllardır seyrettiğimiz dünya çapında yapılan yarışma.


Elhamdulillah ki bizler bir Allah'a inanan insanlarız. Maddi manevi her ihtiyacımızda; sevinç, üzüntü, sıkıntı, rahat, ölüm, doğum her her şeyde sadece O'nu bilir, O'na sığınır, O'ndan yardım isteriz. Ve biliriz ki her şey O'ndandır. Aklımız karışmaz. Ayy ben bu sorunda hangi tanrıya gidecektim gibi. O'nunla olan ilişkimizde hiç bir sorun yoktur, çünkü O bize şahdamarımızdan daha yakındadır ve her ihtiyacımızı bilir. İhtiyaç ve dualarımıza, Zatının belirlediği zaman ve şartlara göre cevap verir. Ama bizler bunu anlayamadığımız için yada anlamak istemediğimiz için yada bizim isteklerimize uymadığı için cevap vermez sanırız. Alim* olan Rabbimizden daha iyi biliriz sanki...

Allah'ım, hamdolsun ki sadece seni Rab biliyorum. Bu senin lütfundur. Hayatımdaki hiç bir şeyi putlaştırmama izin verme Rabbim. Malı, mülkü, parayı, evladı. Namazımda "sadece sana kulluk.... ederim" sözümde beni samimi kıl. Her amelimde beni doğruya yönelt, ailemi sevdiklerimi ve bütün kardeşlerimide. Rabbim senin inayetin olmadan ben kendimden hiç bir şey yapamam. Sen her şeyde benim yardımcım ol.

Ayakkabı, uçak ve yarışmada adı kullanılan tanrılara gelince de. Nıke: Zeus'ün habercisi kanatlı kız. Kimi anlatımlarda tanrıça Athena'nın bir ek adı. Pegasus: Tanrıların kullandığı kanatlı at. Olimpiyat: Tanrıların birbirleriyle yarışmasının adı.

*Alim: Her şeyi en iyi bilen


Delikız

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepimizin bilipte gözardı ettigimiz bir konuya parmak basmıssınız.Bazen yaradılış sebebimizi unutup yanlıs seylerde veya kisilerde cevap arıyoruz!

Adsız dedi ki...

Allah razı olsun

Adsız dedi ki...

evet hayatımızın yüzde doksanında u var ne yazık ki.

hepimizden razı olsun inşallah